Fortsæt til indhold

Elev

Arktisk basisuddannelse

ET SÆRLIGT FÆLLESSKAB I ARKTIS

 

Drømmer du om en oplevelsesrig hverdag, hvor du sammen med andre unge mennesker vil tilegne dig militære og beredskabsmæssige kompetencer, og hvor du samtidig får et robust fundament for din fremtid? Har du mod på at starte på en helt ny uddannelse i Grønland, der sigter mod at styrke det grønlandske samfunds beredskab og robusthed? Så er Arktisk Basisuddannelse måske noget for dig. 

Som elev på Arktisk Basisuddannelse vil du gennemføre en spændende værnsfælles basisuddannelse med et beredskabsmæssigt fokus og samtidig skabe forudsætning for at videreuddanne dig i Forsvaret. Efter gennemførsel af uddannelsen får du nemlig mulighed for at fortsætte din uddannelse og karriere i Søværnet, Flyvevåbnet eller Hæren, såvel som i Forsvaret generelt. Du vil blive uddannet bredt i soldaterfærdigheder og løsningen af beredskabsmæssige opgaver, og vil som elev blive en del af et unikt fællesskab, hvor du samarbejder med både civile og militære kollegaer. 

Uddannelsen kræver at du gennemfører 6 måneders basisuddannelse. Du vil her modtage uddannelse og træning, som vil styrke dig både fysisk og mentalt, samt lære dig at arbejde under pres, i tæt samarbejde med andre.

Du vil efter endt basisuddannelse have mulighed for at indgå i et op til 6 måneders perspektiveringsforløb, med henblik på at omsætte dine tillærte kompetencer til praktiske færdigheder i en civil, såvel som i en militær kontekst.

Bemærk, at du skal være bosat i Grønland for at søge uddannelsen.

 

Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om Arktisk Basisuddannelse, så kontakt os på 72819000 mandag til torsdag kl. 10-14 eller fredag kl. 10-12.

Pressekontakt: fko-a-pao@mil.dk

Her er din virkelighed

Hvad bliver min løn under uddannelsen?
8.997,33 kr./md. Derudover får du fri bolig, kost, frirejse, beklædning mv.

Hvor lang tid tager uddannelsen?
6-12 måneder.

Hvor skal jeg bo?
Du bliver indkvarteret på vores nyrenoverede belægningsstuer i hele perioden.

Hvor foregår uddannelsen?
Uddannelsen foregår primært i Kangerlussuaq, men der vil også være rejse til hhv. Sisimiut og Nordjylland i Danmark.

Hvornår er der ansøgningsfrist?
Uddannelsen kan ikke søges lige nu.

Hvornår kan jeg komme til afprøvning?
-

INDEN DU SØGER UDDANNELSEN, SKAL DU HAVE DELTAGET I EN AFPRØVNING!

Hvornår starter jeg?
-Adgangskrav

For at søge uddannelsen skal du være:

 • Fyldt 18 år ved uddannelsens start.
 • Være bosat i Grønland.

For at komme ind skal du:

 • Gennemføre en skriftlig intelligenstest på grønlandsk eller dansk.
 • Opfylde Forsvarets basis helbredskrav.

Afprøvningen:

 • Generelt:
  Til afprøvningen bliver du klogere på, og hører mere om hverdagen under Arktisk Basisuddannelse. Alt sammen så du bedre kan vurdere, om uddannelsen er noget for dig. Du skal også tage en skriftlig prøve, og dit helbred undersøges af en læge, for at finde ud af, om du er egnet til at påbegynde uddannelsen.
 • Skriftlig prøve (på grønlandsk eller dansk):
  Den skriftlige prøve tager knap en time at gennemføre. Du bliver her testet inden for logisk tænkning og figursammensætning.
 • Helbredsundersøgelse:
  Helbredsundersøgelsen består af to dele.
  I den første del bliver du målt og vejet og får testet dit syn og din hørelse. Ved denne del af undersøgelsen har du dit almindelige tøj på – men ikke sko.
  Anden del af undersøgelsen foregår hos den tilstedeværende læge, der vurderer, om du helbredsmæssigt er egnet til uddannelsen. Konsultationen hos lægen foregår iført undertøj.

Gennemfører du afprøvningen og bliver erklæret egnet, kan du udover at søge Arktisk Basisuddannelse også søge:

Værnepligtsuddannelserne i Danmark, herunder Beredskabsstyrelsen.

Uddannelsens opbygning

 • 18 uger

 • 3 uger

 • 3 uger

 • Op til 6 måneder

Smugkig på din hverdag som elev ved Arktisk basisuddannelse

Arktisk basisuddannelse

Min fremtid

 

Du vil efter endt uddannelse få udleveret et bevis på din gennemførte uddannelse, samt en udtalelse fra Arktisk kommando og myndigheder hvor du har gennemført perspektiveringsforløb.

Ved gennemført uddannelse vil du have mulighed for at søge ind på en af forsvarets funktions- og/eller befalingsmandsuddannelser, Politiskolen i Grønland samt videreuddannelse inden for brand, redning og miljø ved Redningsberedskabet.