Fortsæt til indhold
Communications and information specialist 1

Professionel soldat i Søværnet

Kommunikationsgast i Søværnet

scroll down

er du god til Samarbejde og kommunikation

Vil du uddannes i, og arbejde med, enheders forskellige IT-systemer, computere, satellitudstyr, kommunikationssystemer samt signalmidler? Som uddannet Kommunikationsgast inden for kommunikation, vil din opgave være at sikre, at beslutningstagere modtager og kan udveksle nødvendige informationer, således at de kan træffe kvalificerede beslutninger. Det er en uddannelse, der kræver et tæt samarbejde med skibets øverste ledelse og de taktiske officerer.

Som færdiguddannet Kommunikationsgast vil du typisk arbejde på Søværnets fregatter, inspektionsskibe, støtteskibe eller maritime hovedkvarter.

Så hvis du ønsker en fremtid på gyngende grund med store oplevelser og gode kolleger enten i Nordatlanten ved Færøerne og Grønland, hjemme i indre danske farvande eller i forbindelse med internationale operationer under sydligere himmelstrøg, så er uddannelsen måske noget for dig?

Løbende ansættelse!

 
Søværnet har identificeret et behov for at få ansat egnede ansøgere til Kampinformationsgast og Kommunikationsgast uddannelserne løbende

Ansøgere med SBU ansættes hurtigst muligt efter individuel aftale med SVN, da der f.eks. skal tages hensyn til nuværende job der skal opsige eller andet.  Ansøgere vil blive ansat på et skib frem til uddannelsesstart.
 
Civile ansøgere ansættes på førstkommende SBU hold. Hvis der er en periode mellem SBU og uddannelsesstart, vil de blive tilknyttet et skib.
 
Ansøgere med HBU/FBU ansættes til start på førstkommende BTS kursus. Hvis der er en periode mellem BTS og uddannelsesstart, vil de blive tilknyttet et skib

Her er din virkelighed


Hvor lang tid tager uddannelsen?
Ca. 7 måneder.

Hvad er ansøgningsfristen?
23. maj 2022.


Hvornår starter jeg?
Uddannelsesstart efter individuel aftale og uddannelsesmæssig baggrund.

Hvornår er der afprøvning?
Der er løbende afprøvning.


Adgangskrav

Hvis du har og bestået folkeskolens afgangsprøve med en minimumskarakter på 02 eller tilsvarende i fagene matematik, dansk og engelsk, så kan du søge ind på uddannelsen. Du skal derudover have gode engelsk kundskaber. Uddannelsen kan søges hvis du har gennemført en basisuddannelse i Søværnet men også fra civil. 


FOR AT KOMME IND SKAL DU:

   

Bestå optagelsesprøven 
Optagelsesprøven består af følgende elementer og gennemføres ved Forsvarets Rekruttering. Prøven består af følgende dele:
 
• Skriftlige prøver
• Interview med psykolog
• Helbredsundersøgelse


Kunne sikkerhedsgodkendes 
Opfylde Forsvarets basale og særlige helbredskrav

Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om uddannelsen, så kontakt os på telefon 72819000 mandag til torsdag kl. 10-14 eller fredag kl. 10-12 eller på mail fps-ktp-vej-stu@mil.dk

Uddannelsens opbygning

 • Du starter på en basisuddannelse i Søværnet i Frederikshavn. Efter basisuddannelsen påbegynder du den egentlige kommunikationsuddannelse, der varer ca. 3 måneder. Dette foregår også i Frederikshavn på Center for Taktik. Under funktionsuddannelsen vil have en række spændende fag.
 • Under uddannelsen kommer du til at beskæftige dig med

  Betjening
  I forløbet lærer du at anvende Søværnets kommunikationssystemer.

  Sikkerhedsbevidsthed
  Undervejs vil du blandt andet lærer om datasikkerhed og IT-sikkerhed.

  Radioteori
  Centralt for dette fag er, at du får en forståelse for radiobølger, frekvenser og antenner.

  Netværk
  Faget giver dig en forståelse for og tilføjer til din viden om netværksbegreber og – koncepter.
 • Der er ingen standard for udsendelser til internationale operationer i Søværnet. Der er imidlertid under alle omstændigheder kortere eller længere fraværsperioder fra sit normale tjenestested uden at der er tale om en egentlig udsendelse.

  Søværnets togter varierer i varighed fra ca. 14 dage til 3 måneder afhængig af skibstype og opgaver. Søværnet løser opgaver ved Færøerne og Grønland samt oversøisk som led i Forsvarets internationale operationer.
Søværnet 02

Min fremtid

Med en uddannelse som kommunikationsgast, kan der være mulighed for udsendelse. 

Læs mere om udsendelser med Forsvaret

Du kan efterfølgende søge videre på Center for Sergent og Maritim Uddannelse, hvor du kan uddanne dig til sergent. Her får du mulighed for at kombinere din faglige uddannelse med en mellemlederuddannelse. Fra sergent kan du videreuddanne dig til henholdsvis over-, senior- eller chefsergent.

Du kan også tage en løjtnantsuddannelse i Søværnet inden for taktisk, maskinteknisk eller våben og elektronikteknisk linje.

Læs mere om løjtnantsuddannelserne i Søværnet