Fortsæt til indhold

Elev uden uniform

Kontorelev

DU LETTER EN HVERDAG FOR ANDRE, OM DET ER I SPECIALE SOM ADMINISTRATIVT ELLER ØKONOMI

 

Hvis du er glad for at løse opgaver på et kontor, og arbejde med administration, eller økonomi – kan du søge om at blive kontorelev i Forsvarsministeriets område.

Administration
Som kontorelev i administration vil du få mange forskellige opgaver og du vil opleve at skulle agere sammen med mange kolleger, både civile og militære.

Du kunne f.eks. få til opgave, at skulle bestille og indkøbe kurser til kollegaer, som skal på kurser internt i Forsvaret eller i udelandet. 

Et andet eksempel på en dagligdagsopgave kunne være, at du skal hjælpe en chef med at få overblik over hans medarbejders arbejdstid og ferie.

Økonomi
Som økonomielev vil du lære at skulle udarbejde økonomi rapporter og være med til at styre økonomien på Forsvarsministeriets materielle anskaffelser.

Fælles
Efter 2 år som elev vil du have lært at kommunikere med mange forskellige, tage ansvar og kunne løse dine opgaver selvstændigt.

Du vil blive ansat i en stor organisation, hvor vi sidder mange sammen, arbejder på tværs af afdelinger og der er plads til os alle.

Som elev i Forsvaret vil du opleve, at mange af dine kolleger går i uniform. Vi er meget dedikerede og vi har en høj faglighed, så vi sikrer, at vores soldater har de bedste arbejdsvilkår.

Hvis man som elev udviser nysgerrighed og engagement, har man masser af muligheder for at præge sin egen uddannelse og egne opgaver. 

 

Hvor søger jeg?

Ledige elevstillinger vil blive slået op på jobsitet. Her kan du også oprette en jobagent. Se ledige stillinger

HER ER DIN VIRKELIGHED

Hvad bliver min løn?
Elevløn, hvis over 25 år voksenelevløn

Hvor lang tid tager kontor-uddannelsen?
En kontoruddannelse i offentlig administration eller økonomi tager 2 år. Uddannelsen veksler imellem praktik og skoleophold, hvor skolen er ca. 13 uger på de 2 år.

Skoleopholdet vil som udgangspunkt være på nærliggende erhvervsskole.

Hvornår er der ansøgningsfrist?
Opslås løbende (ferbruar/marts). Hold øje med stillingeropslag på jobsitet

Din kommende arbejdsgiver?
Forsvarsministeriets område

Hvornår starter jeg?
-Adgangskrav:

Før du kan blive optaget på vores kontoruddannelse, skal du have færdiggjort en 2 års EUX på en handelsskole.

Inden du starter som elev, skal du have bestået et af følgende:

  • EUX Business, 1. del.
  • Studenter- eller Hf-eksamen suppleret med 5 ugers EU's.
  • Øvrige studentereksaminer suppleret med 5 ugers EU's.
  • HHX.
  • HG2/HGV/HGS med kvalifikation til offentlig administration (opnået før 1. august 2015

Uddannelsesforløb:

  • EUX PÅ HANDELSSKOLE
    2 år
  • 2 år

Min fremtid

 

Når man har gennemført sin 2 årige kontor- og økonomielev uddannelse kigges der på muligheder for fastansættelse efterfølgende. Der er mange eksempler på, at vores elever har fået fastansættelse efter elevtiden og rigtig mange elever ønsker at fortsætte sin ansættelse i Forsvaret efter endt uddannelse.

Hvis man bliver ansat i Forsvaret efter sin uddannelse er der gode muligheder for kompetenceløft og videregående uddannelse. Det kan f.eks. være interne faglige kurser eller akademiuddannelse.

Celina kontorelev

En dag, da jeg sad og kiggede efter kontorelevpladser, faldt jeg over kontorelevuddannelsen i forsvaret og syntes at det lød spændende.

Celina, kontorelev

andre elevpladser

Se andre elevpladser, både militære elever og civile elever