Fortsæt til indhold

Elev uden uniform

IT-Supporter / Datatekniker

DU ER MED TIL AT OPSTILLE, EFTERSE OG VEDLIGEHOLDE FORSVARSMINISTERIETS KONCERN IT-HARDWARE OG IT SYSTEMER

 

Hvis du elsker at arbejde med IT - kan du søge om at blive IT-supporterelev eller datateknikerelev i Forsvarsministeriets område.

Når du har gennemført en uddannelse som IT-Supporter/datatekniker hos os, er du i stand til at foretage installation, konfiguration, afprøvning, vedligeholdelse, opgradering, fejlfinding og –retning. Både af pc’er, servere og netværk med tilhørende perifere enheder på system- og modulniveau samt brugertilpasning og i mindre grad opgradering af operativsystemer og applikationer.

Du vil blive en del af et landsdækkende team, hvor vi lægger vægt på faglig og personlig udvikling.

Generelt hjælper vi med alt, der har med IT at gøre, så vores brugere kan lave det, de er bedst til. Og det er uanset, om det er en PC, Printer, Server eller en telefon.

 

Hvor søger jeg?

Ledige elevstillinger vil blive slået op på jobsitet. Her kan du også oprette en jobagent. Se ledige stillinger

HER ER DIN VIRKELIGHED

Hvad bliver min løn?
Elevløn (hvis over 25 år voksenelevløn)  jf. gældende overenskomst.

Hvor lang tid tager IT-supporter/datatekniker-uddannelsen?
Grundforløb, og 2 år på hovedforløb for IT-supporter, og 4 år på hovedforløb for datatekniker

Du skal gennemføre et Grundforløb(GF2) på 20 uger på en erhvervsskole, før du kan komme i praktik hos os. Hvis du kommer direkte fra 9/10 klasse skal du herudover gennemføre GF1 først. Herefter er praktiktiden for en IT-Supporter op til 2 år, hvor du skal i skole på 3 hovedforløb. Hvis du vil være datatekniker med speciale i Infrastruktur, så tager praktiktiden yderligere 2 år og 6 måneder. Man slutter med en Svendeprøve på sidste skoleforløb.

Hvornår er der ansøgningsfrist?
Opslås løbende efter behov. Hold øje med stillingeropslag på jobsitet

Hvornår starter jeg?
Vi ansætter løbende, når der er en tidligere elev der er færdig, så tilmeld dig vores jobagent, og du vil får besked når der er en ny elevstilling i dit nærområde.

Hvem er min kommende arbejdsgiver?
Forsvarsministeriets områdeAdgangskrav:

Før du kan blive optaget på Forsvarets IT-supporter- eller datatekniker-uddannelse, skal du kunne opfylde følgende adgangskrav: 

  • Grunduddannelse fra Teknisk skole

HAR DU SPØRGSMÅL?

Hvis du skulle have spørgsmål til uddannelsen, så kan de stilles til FPS-KTP-EUDELEV@MIL.DK eller FMI-KTP-C-IT-lærlinge@MIL.DK.

Uddannelsesforløb:

  • Grunduddannelse fra Teknisk skole
  • Praktik i Forsvaret

MIN FREMTID

 

Vi håber på, at du, når du er færdiguddannet, har lyst til at fortsætte hos os i organisationen. Vi kan ikke garantere, at der er en stilling, men aktuelt ansætter vi mere en 50 % af dem, vi uddanner, og nogle får også mulighed for at videreuddanne sig hos os.

IT-supporter

Jeg er med til at holde sammen på det danske forsvars IT, som ikke ville kunne fungere uden os. Vi er med til at opfylde en fælles opgave, som kræver, at vi yder alt hvad vi kan, for at gavne alle.

Thor, IT-supporterelev

andre elevpladser

Se andre elevpladser, både militære elever og civile elever