Fortsæt til indhold

Du har mange muligheder for at avancere i forsvaret

Find din militære
karrierevej

scroll down

VÆLG DIT NUVÆRENDE VÆRN

Er du allerede i Forsvaret, eller har du været det? Så har du mange muligheder for at bygge ovenpå din uddannelse - både inden for dit nuværende værn eller et af de to andre.
Søværnet Chef Sergent

Chefsergent

Som chefsergent optræder du som rollemodel og udviser helhedssyn i opgaveløsningen. Du har en god forståelse for Søværnets struktur og opgaver.

SOM CHEFSERGENT ER DU ROLLEMODEL

Gennem naturlig autoritet viser chefsergenten i Søværnet vejen
Chefsergenten har helhedssyn og tværfaglig forståelse for Søværnet samt Forsvaret generelt. Chefsergenten skal kunne virke som chefens nærmeste rådgiver i alle forhold, og går altid forrest i forhold til sergent- og konstabelgruppen. Chefsergenten skal have modet til at ”træde frem” og rådgive selv i de sværeste situationer, når det kræves.

Chefsergenten er indbegrebet af stærk ledelse
Chefsergenten er en erfaren leder forankret ved myndigheden og kan kommunikere med sine omgivelser, i et klart og tydeligt sprog. Chefsergenten vejleder og rådgiver sine foresatte på baggrund af egen dømmekraft og unikke erfaring om alle forhold ved myndigheden. Chefsergenten er ledelsens talerør til sergentgruppen og ’fyrtårnet’, der gennem sit personlige eksempel skal lede, rådgive og være mentor for sergentgruppen. Chefsergenten har fokus på den operative koordinerende rolle på Søværnets enheder, i stabe, på skoler og arbejder aktivt med at fremme sergentgruppens effektivitet og omdømme.

Chefsergenten viser vejen
Chefsergenten er rollemodellen, og er ulastelig i sit udtryk, sine handlinger og sin væremåde. Chefsergenten sætter standarten for sergentgruppen.

SPØRGSMÅL OG SVAR OM KARRIERE

Vil vide mere, kan du også kontakte Søværnets uddannelser, på tlf. 9962 4980 mandag til fredag kl. 07.30-18.00.

Som chefsergent har du mulighed for at fortsætte din karriere som eskadrebefalingsmand eller myndighedsbefalingsmand, måske med mål om at blive Søværnschefsergent. Det er også muligt at søge via late entry og indtræde i en kaptajnløjtnantsstilling.   

Du kan søge en chefsergentstilling, når du er erfaren som seniorsergent og typisk har været i dit speciale i 8 - 12 år. Derudover har du bestået en MAU  eller er ved at afslutte den.

Nej, der er ikke særlige værnsfælles krav, hvis du vil søge en chefsergentstilling. Til gengæld er de maritime kompetencer, som du kan bibringe i de værnsfælles stabe, vigtige. Men konkurrencen kan være hård, derfor er det vigtigt at du dygtiggør dig i forhold til sagsbehandling og stabsarbejdet.

JOB I FORSVARET

Din nuværende rang af Chefsergent i Søværnet giver dig adgang til en lang række jobs på tværs af hele Forsvaret.

Systemofficer og sagsbehandler i Akkrediterings- og Operativ Systemudvikling

Søværnet

Region Syddanmark

Kaptajn/kaptajnløjtnant Fredericia, Danmark 30.01.2025 Militære stillinger Søværnet Vagt, sikkerhed og overvågning Region Syddanmark

DEN MILITÆRE AKADEMIUDDANNELSE ER OGSÅ TIL DEN ERFARNE CHEFSERGENT

Uddannelsen vil kvalificere chefsergenten til selvstændigt at varetage funktioner på et højere funktionsniveau, og give kompetencer til at kunne deltage professionelt i et fagligt og tværfagligt.

Læs mere om Den Militære Akademiuddannelse

Søværnet

Om Søværnet

Søværnets sergentgruppe styrker og effektiviserer opgaveløsningen igennem et højt niveau af viden, færdigheder og erfaring. Sergentgruppen er ansvarlig for militær disciplin og moral ved det personlige eksempel, høj faglighed og rettidig omhu. Denne styrkelse sker både for at professionalisere Søværnets virke gennem en traditionsrig, sømilitært faglig grundstamme, og for i højere grad at kunne rekruttere, udvikle og fastholde sergent – og konstabelgruppen i et langvarigt, dynamisk og udfordrende karriereforløb. Sergentgruppen støtter gennem vejledning, faglig indsigt og overblik personellet i, at materiellet anvendes sikkert, hensigtsmæssigt og efter forskrifterne. Sikkerhed og kontrol med materiellets og personellets tilstand skal altid være styrende for anvendelsen.

Sergentgruppen skal udvise personligt og moralsk mod og lede gennem det gode eksempel for at løse enhedens opgaver effektivt med de til enhver tid rådige ressourcer, herunder den enkelte medarbejderes fysiske formåen, erfaring, materiel og udrustning.

Kvalitet i opgaveløsningen bliver skabt igennem det personlige eksempel, klart formulerede opgaver, vejledning og feedback, samt løbende kompetenceudvikling af medarbejderne.

HAR DU SPØRGSMÅL?

Du skal kontakte Søværnets uddannelser, hvis du vil vide mere om uddannelser. Kontakt os på tlf. 9962 4980 mandag til fredag kl. 07.30-18.00.

;