Christinas job som cateringspecialist omfatter mange opgaver, og ikke en dag er ens ”og det gør min hverdag meget spændende”. Hun deltager fysisk i kantinerne og vender ofte deres hverdag lidt på hovedet med nye projekter, arbejdsgange og trends. En del af inspirationen skabes gennem samarbejde med deres dygtige og kreative køkkenpersonale. ”Det er gennem dem, at min kreativitet opstår, og jeg sætter en ære i at dele deres kreative ideer og gode budskaber”. Desuden arbejder hun på kantinernes udvikling for fremtiden. ”Hvor er vi på vej hen? Hvordan kan vi alle tilbyde mad lavet fra bunden? Hvordan udvikler vi os i 2024, og kan vi i Forsvaret gå forrest med en mere bæredygtig kantine?”.
Grønnere hverdag i kantinerne
Christina er klart fortaler for en grønnere kantine i fremtiden, hvor alle brugere stadig kan spise sig mætte i næringsrige retter. ”Vegetarmad er kommet på menuen for at blive, selvom alt naturligvis ikke skal være vegetarisk, og vi er slet ikke færdige endnu”. Hun synes, at det er en spændende fremtid, vi går i møde, og Christina håber, at vi allerede i 2024 kan opnå 50% mere grønt i gryderetterne.
Brug hele råvaren er kommet under lup, og det tvinger dem til at være kreative, hvilket gavner både miljø og økonomi. Men hvordan får vi det mere naturligt ind i vores tankegang? I Forsvarets kantiner vejes Waste og registreres hver dag. Køkkenpersonalet gør en stor indsats for at minimere dette.