Fortsæt til indhold

Kok og cateringspecialist

Christina, fooddesigner

Christinas job som cateringspecialist omfatter mange opgaver, og ikke en dag er ens ”og det gør min hverdag meget spændende”. Hun deltager fysisk i kantinerne og vender ofte deres hverdag lidt på hovedet med nye projekter, arbejdsgange og trends. En del af inspirationen skabes gennem samarbejde med deres dygtige og kreative køkkenpersonale. ”Det er gennem dem, at min kreativitet opstår, og jeg sætter en ære i at dele deres kreative ideer og gode budskaber”. Desuden arbejder hun på kantinernes udvikling for fremtiden. ”Hvor er vi på vej hen? Hvordan kan vi alle tilbyde mad lavet fra bunden? Hvordan udvikler vi os i 2024, og kan vi i Forsvaret gå forrest med en mere bæredygtig kantine?”.

Grønnere hverdag i kantinerne
Christina er klart fortaler for en grønnere kantine i fremtiden, hvor alle brugere stadig kan spise sig mætte i næringsrige retter. ”Vegetarmad er kommet på menuen for at blive, selvom alt naturligvis ikke skal være vegetarisk, og vi er slet ikke færdige endnu”. Hun synes, at det er en spændende fremtid, vi går i møde, og Christina håber, at vi allerede i 2024 kan opnå 50% mere grønt i gryderetterne.

Brug hele råvaren er kommet under lup, og det tvinger dem til at være kreative, hvilket gavner både miljø og økonomi. Men hvordan får vi det mere naturligt ind i vores tankegang? I Forsvarets kantiner vejes Waste og registreres hver dag. Køkkenpersonalet gør en stor indsats for at minimere dette.

Christina

Titel:
Fooddesigner.

Uddannelse:
Kok.

Stilling:
Cateringspecialist.



Christina, fooddesigner

Måske vi kan skabe små pauserum for vores soldater og øvrige ansatte med grønne planter...

Christina, fooddesigner

De arbejder målrettet med det sensoriske udtryk, i form af farver, smag og anretning. ”Måske vi kan skabe små pauserum for vores soldater og øvrige ansatte med grønne planter og stille musik, en gårdhave eller et fristed til glæde for alle, med friske blomster som kan høstes til bordene, samt krydderurter eller grøntsager, hvem ved?”.

Før forsvaret
Christina er uddannet kok og har beskæftiget sig med mad det meste af sit liv. Allerede i 2005 bliver hun selvstændig med firmaet Fooddesign.dk, som hun har drevet gennem 18 år. Hun har arbejdet som sparringspartner og konsulent i store og små virksomheder, både private og offentlige. Mange af hendes opgaver omfattede inspiration til kantinepersonalet i form af kurser, nye kantinekoncepter, etablering af nye kantiner og spisesteder, ansættelser, indkøbsaftaler og økonomi mv. ”Det mest populære kursus ’Vend alt på hovedet’ er nok det, jeg er mest kendt for”. Gennem årene har hun skrevet fast klumme for Kantinebladet, endvidere været fast GRØNT Inspirator på Hørkrams messer. ”Efter mange år som selvstændig fik jeg lyst til at prøve noget helt nyt, og stillingen som Cateringspecialist i Forsvaret er lige mig.”

Her kan du møde flere, der arbejder i forsvaret med eller uden uniform