Fortsæt til indhold
Embedsmand i cyber

mød forsvaret
Ansigt til ansigt

Forsvaret forbindes oftest med soldater iført camouflage i den velkendte grønne uniform. Den forestilling er ikke forkert, men dog langt fra hele sandheden. Her kommer du med bag hegnet, og får indblik i nogle af de opgaver og stillinger, som er overraskende eller ukendte for de fleste.

Afspiller om {0} sekunder

Ansigt til ansigt med livet som ...

Bliv klogere på hverdagen i Forsvaret

Forsvaret har mere end 22.000 ansatte fordelt i hele Danmark og uden for landets grænser. Nogle bærer hver dag uniform, mens andre går i hverdagstøj. Vi har over 13.000 frivillige, der træder til, når der er behov og mere end 50 forskellige uddannelser. Om man er i den skarpe ende eller sidder bag et tastatur, er det fælles for os alle, at vi er med til at passe på Danmark.

Her kan du lære mere om dem, der arbejder og studerer i forsvaret.

LÆR OS AT KENDE

Find din vej i Forsvaret

Alle veje kan føre til Forsvaret. Nogle kommer direkte fra værnepligten og fortsætter med at bære uniform gennem hele arbejdslivet. Andre finder vej til en civil stilling fra universitetet, håndværksfagene eller en IT-virksomhed. For nogle er det kærlighed ved første blik, og for andre opstår gnisten først ved nærmere bekendtskab. Herunder kan du teste, hvor du passer ind og mærke efter, om du får kriller i karrieremaven.

Det vi passer på, er det hele værd

Forsvaret passer på alt det, vi har i Danmark. Både det der samler os, og det der nogen gange skiller os ad. Vi er her, så danskerne kan leve i frihed. Vi er her, så den tillid og tryghed vi har, også er her i fremtiden.

Læs mere om vores værdier, formål og opgaver