Fortsæt til indhold
Våben og forplejning 2

Konstabel i Søværnet

Våben eller forplejning

scroll down

Vil du være våbenkonstabel eller konstabel indenfor forplejning?

Vil du betjene og vedligeholde de forskellige våbentyper, der findes ombord, f.eks. håndbårne missiler, dybvandsbombe og tungt maskingevær? Som ansvarlig for våben vil du bl.a. skulle arbejde som dæksgast og udføre forefaldende arbejde på dækket, deltage i motor- og gummibådssejlads og indgå i skibets rutiner som udkig og rorgænger. Er der helikopter ombord, hjælper du med at klargøre skibet ved start og landing.

Vil du arbejde indenfor forplejning i og omkring kabyssen på Søværnets sejlende enheder, hvor du serverer, holder orden og i det hele taget går til hånde i kabyssen? Som uddannet konstabel for forplejning skal du være med til at holde en standard indenfor sundhed, kost og ernæring samt hygiejne. Ligeledes fungerer forplejningsgaster ofte som MEDICs.

Så søger du en fremtid på åbent vand og med mulighed for at specialisere dig indenfor våben eller forplejning, så er en af disse uddannelser eventuelt noget for dig?

Her er din virkelighed

Hvad bliver min løn under uddannelsen?
17.500 kr./mdr.

Hvor lang tid tager uddannelsen?
Ca. 4 måneder

Hvad er ansøgningsfristen?
Uddannelsen kan pt. ikke søges

Adgangskrav

For at søge uddannelsen skal du have en basisuddannelse i Søværnet og har bestået folkeskolens afgangsprøve med minimum karakteren 02 eller tilsvarende i fagene dansk, engelsk og matematik.

FOR AT KOMME IND SKAL DU:

   
Bestå optagelsesprøven

• Skriftlige prøver
• Interview med psykolog
• Helbredsundersøgelse

Kunne sikkerhedsgodkendes
Opfylde Forsvarets basale og særlige helbredskrav


Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om mere om uddannelsen, kan du kontakte os på 72819000 mandag til torsdag kl. 8.00-14.00 og fredag kl. 8-11.

Uddannelseskrav

  • Uddannelsen starter med en basisuddannelse i Søværnet i Frederikshavn. Forløbet skal gøre dig i stand til klare opgaver indenfor våben- eller forplejningsområdet.
  • Der er ingen standard for udsendelser til internationale operationer i Søværnet.
    Der er imidlertid under alle omstændigheder kortere eller længere fraværsperioder fra sit normale tjenestested uden, at der er tale om en egentlig udsendelse. Søværnets togter varierer i varighed fra ca. 14 dage til 3 måneder afhængig af skibstype og opgaver. Søværnet løser opgaver ved Færøerne og Grønland samt oversøisk som led i Forsvarets internationale operationer.
Søværnet 02

Din fremtid

Du kan fortsætte på din kontrakt som konstabel i Søværnet. Der kan være mulighed for udsendelse. 

Læs mere om udsendelse med Forsvaret

Efter endt uddannelse kan du søge videre på Center for Sergent og Maritim Uddannelse og uddanne dig til sergent, hvor du får mulighed for at kombinere din faglige uddannelse med en mellemlederuddannelse.

Du kan også tage en løjtnantsuddannelse i Søværnet inden for taktisk, maskinteknisk eller våben og elektronikteknisk linje.

Læs mere om løjtnantsuddannelserne i Søværnet