Officer Trine

Hvornår er ledelse afgørende?

TRINES HISTORIE

scroll down

”HER GÆLDER DET OM AT SLÅ KOLDT VAND I BLODET”


”Vi er i Golfen med fregatten Peter Willemoes. Vi er del af den amerikansk ledede mission Operation Inherent Resolve i kampen mod IS. Vi skal beskytte et amerikansk hangarskib – bl.a. for at det kan sejle med en konstant hastighed, så kampfly kan lette og lande på skibet.
 
Det er tidligt forår, solen står lavt på himlen. Jeg er taktisk officer og har vagt i operationsrummet. Jeg skal tjekke de skibe og fly, der er omkring os og sikre mig, at de ikke udgør en trussel.
 
Forsvaret

Pludselig kommer der en masse små skibe direkte imod os. På kanten af alle skibene er der våben – og der står folk klar ved siden af hvert våben.

Trine, officer i Forsvaret


Pludselig kommer der en masse små skibe direkte imod os. På kanten af alle skibene er der våben – og der står folk klar ved siden af hvert våben. Her gælder det om at slå koldt vand i blodet, så situationen ikke eskalerer.
 
Vi noterer os, at de sejler under et nationalt flag, og at folkene har uniform på. Vi antager derfor, at de følger krigens love, ligesom vi selv ville gøre. Selvom de kommer sejlene mod os med høj fart, er vurderingen, at de bare spiller med musklerne. Jeg får vores sprogofficer til at kalde dem op over radioen og sige, at de skal holde afstand, så vi kan navigere sikkert videre."
HVILKEN UDDANNELSE PASSER TIL DIG?
Du kan stadig søge officersuddannelserne i Søværnet samt Kontrol- og Varslingsofficer i Flyvevåbnet.
Officer Trine

HVORNÅR ER LEDELSE AFGØRENDE?

OFFICERSUDDANNELSER I FORSVARET

Følg dine ambitioner og bliv leder i et af de tre værn. På officersuddannelsen får du teorien afprøvet i praksis, så du både lærer at lede mennesker og træffe afgørende beslutninger i virkeligheden.VÆLG ET VÆRN OG FIND DIN OFFICERSUDDANNELSE