Fortsæt til indhold
På job som officer i Flyvevåbnet

På job som officer

FLYOFFICERENS AFGØRENDE BESLUTNING

scroll down

Ville du sende F16-fly mod Skagen eller Bornholm?

 
Du er på vagt som Kontrol- og Varslingsofficer og overvåger luftrummet, da I mister kontakt med et passagerfly over Skagen. Du gør klar til at sende F16 i luften for at tjekke, hvad der er sket. Der kan være mange grunde til, at man mister radiokontakt, men i værste fald kan det skyldes, at flyet er blevet kapret. 
 
I det samme får du melding om et uidentificeret fly over Bornholm. Når man flyver ind over et andet lands territorium, skal man give sig til kende, ellers kan det tolkes som en provokation. Derfor plejer man at sende F16 fly i luften og markere grænserne i luftrummet.  
 
Hvor ville du sende F16-flyene hen, hvis du havde vagt? Mod Bornholm for at tjekke, hvad det er for et fly, der ikke har givet sig til kende? Eller mod Skagen, for at se hvad der er sket med passagerflyet?  
 
Det er ikke en let beslutning, men nogen skal træffe den – og det kunne være dig, hvis du var officer i Flyvevåbnet.  
 
Dette eksempel er fiktivt – men bygger på realistiske situationer, som officerer i Forsvaret kan møde i det daglige arbejde. På officersuddannelsen lærer du at have modet til at tage ansvar og træffe beslutninger – også selvom du ikke har alle de informationer, du har brug for.
Officeren

Officerens Valg

HVILKEN OFFICERSUDDANNELSE PASSER TIL DIG?

Du kan vælge mellem otte forskellige officersuddannelser fordelt på tre værn og Beredskabsstyrelsen.
 
Du kan nu søge med uddannelsesstart august 2023 - Ansøgningen finder du under den enkelte uddannelse - Fristen for at søge er 15. marts 2023

Officer i Hæren

1 uddannelse

Se uddannelse i Hæren

Officer i Søværnet

3 uddannelser

Sammenlign uddannelser i Søværnet

Officer i Flyvevåbnet

3 uddannelser

Sammenlign uddannelser i Flyvevåbnet

Officer i Beredskabsstyrelsen

1 uddannelse

Se uddannelse i Beredskabsstyrelsen