Fortsæt til indhold
Astronaut i rummet

Følg drømmen

LOREM IPSUM DOLOR SIT AMET

consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Dronepilot2

Se videoen og få svar:

Kan Danmarks bedste dronepiloter flyve kampfly?

Danish Air Cadet

DANISH AIR CADETS

- et samarbejde med Dansk Svævefly Union

Flyvevåbnet og Dansk Svævefly Union har i 2020 indgået et samarbejde rettet mod dig, som er mellem 13-23 år, og som kunne tænke sig at blive klogere på, hvordan det er at være pilot og arbejde med fly i Flyvevåbnet.

Ordningen hedder ”Danish Air Cadets” og udbydes via Dansk Svævefly Unions klubber.

Deltagelse heri kan måske lette din vej til cockpittet i ét af Flyvevåbnets fly.

Ordningen består bl.a. af besøg på Flyvevåbnets flyvestationer, oplæg fra piloter samt specialtilrettelagt teoriundervisning i alt lige fra supersonisk-flyvning til brug af redningshelikoptere og overvågningsflyvning.

Du bliver klogere på, hvad militærflyvning indebærer, og hvilke krav der stilles.
Som Danish Air Cadet vil du få udlånt en flyverdragt, en pilotjakke og få overrakt en Danish Air Cadet flyvervinge efter din første soloflyvning i et svævefly.

Deltagelse er gratis. Du betaler for dine almene aktiviteter i den svæveflyveklub, som du vælger at være medlem i.

Deltagelse vil igennem hele forløbet være frivillig. Der er ingen krav om, at du efterfølgende skal søge om pilotoptagelse i Flyvevåbnet.

Læs mere om ordningen på www.dsvu.dk

VIL DU VÆRE ASTRONAUT?

Rækker dine pilotdrømme ud blandt stjernerne? Og vidste du, at Det Europæiske Rumfartsagentur, ESA, anerkender uddannelsen som testpilot i Flyvevåbnet som direkte indgang til at blive astronaut? Har du en naturvidenskabelig kandidat er en pilotuddannelse en skærpelse af din profil som astronaut.

Med luftrummet som dagligt element er det naturligt, at Flyvevåbnet tillige interesserer sig for muligheder i rummet. Derfor er Flyvevåbnet én af over 30 partnere i ”Space Exploration Danmark” - et offentligt-privat partnerskab til fremme af dansk bemandet og ubemandet udforskning af rummet.
Flyvevåbnet bidrager til partnerskabet med viden om luftoperationer, anvendt teknologi, high performance træning og sammenspil mellem menneske og maskine. Tilsvarende får Flyvevåbnet viden om uddannelse, fysiologi og teknologi.   

En ansættelse i Flyvevåbnet kan derfor blive dit springbræt til at arbejde videre i denne spændende dimension.

Besøg Uddannelses- og Forskningsministeriet for mere information om Partnerskabet Space Exploration Danmark

Astronaut i rummet