Fortsæt til indhold
Flyveleder

Konstabel i Flyvevåbnet

Flyvelederassistent i Flyvevåbnet

scroll down

vil du arbejde sammen med flyveledere?

Vil du arbejde med flyveplaner for militære fly og udøve den såkaldte flyveinformations- og alarmeringstjeneste? Som flyvelederassistent vil du i et tæt samarbejde med flyveledere sikre, at lufttrafikken afvikles sikkert og effektivt. Du hjælper desuden de militære fly med at navigere igennem luftrummet på deres forskellige missioner.

Dit arbejde foregår i kontrolcentralen i København Lufthavn, som er bemandet døgnet rundt alle årets dage, og du vil arbejde i vagthold på skiftende arbejdstider. Så ønsker du en fremtid, hvor du sammen med dine kolleger udgør hjertet af den danske lufttrafik, hvor lufttrafikken aldrig står stille, så er uddannelsen som flyvelederassistent måske noget for dig?

Her er din virkelighed



Hvor lang tid tager uddannelsen?
1 år.

Hvad er ansøgningsfristen?
Uddannelsen kan pt. ikke søges

Hvornår starter jeg?
Ikke fastlagt



Adgangskrav

For at søge uddannelsen skal du være fyldt 18 år ved uddannelsesstart og have folkeskolens afgangsprøve med minimum karakteren 02 eller tilsvarende i fagene dansk, engelsk og matematik – derudover skal du have gode engelsk kundskaber. 


For at komme ind skal du:

Bestå optagelsesprøven
Optagelsesprøven afholdes hos Forsvarets Rekruttering og består af:
Forsvarets basistest (styrke-/løbetest) i henhold til alder
• Skriftlige prøver
• Interview med psykolog
• Helbredsundersøgelse

 

 

Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om Flyvevåbnets uddannelser, kan du kontakte os på 25511899 mandag til fredag kl. 7.30-16.00.

Uddannelsens opbygning

Flyvevåbnet f-16 2

Min fremtid

Som færdiguddannet flyvelederassistent i Forsvaret kan der være mulighed for udsendelse. 

Læs mere om udsendelse med Forsvaret 

Efter endt uddannelse kan du også med et overbygningsmodul på ca. 3 måneder videreuddanne dig til flyveinformations operatør (Flight Information Operator). Modulet indebærer en videreuddannelse i Sverige samt et simulatormodul i Kastrup Lufthavn, og du kan herefter bestride stillinger som flyveinformations operatør i Kastrup lufthavn.

Med den grundlæggende uddannelse på flyvelederskolen, der gennemføres i Sverige (EU-direktiv for Air Traffic Service uddannelser) har du også mulighed for at søge civile flyvelederassistentstillinger/ flyveinformations operatørstillinger i Danmark og udlandet.