Fortsæt til indhold
Aerial Port Service Assistant

Konstabel i Flyvevåbnet

Aerial Port Service Assistent

scroll down

En hverdag med avanceret materiel

Vil du være ansvarlig for at laste og losse transportfly med forsyninger og udstyr til flyvebaser i ind- og udland? Som Aerial Port Service Assistent kommer du til at udføre disse opgaver og desuden arbejde med planlægning af transporter samt udarbejdelse af dokumenter omkring lufttransport og farligt gods. Endelig har du sammen med resten af dit team ansvaret for den daglige vedligeholdelse og servicering af enhedens specialkøretøjer, maskiner, løftegrej og andet materiel.

Så hvis du ønsker en fremtid med højteknologisk udstyr og avanceret materiel i Danmark og ude i verden, så er uddannelsen som Aerial Port Service Assistent måske noget for dig?

Her er din virkelighed

Hvor lang tid tager uddannelsen?
Ca. 8 måneder

Hvad er ansøgningsfristen?
Uddannelsen kan pt. ikke søges

Adgangskrav

For at søge uddannelsen skal du være fyldt 18 år ved uddannelsesstart og have folkeskolens afgangsprøve med minimum karakteren 02 eller tilsvarende i fagene dansk, engelsk og matematik – derudover skal du have gode engelsk kundskaber.
Hvis du har gennemført en basisuddannelse i Beredskabsstyrelsen, skal du gennemgå en Grundlæggende Militære Uddannelse af 7 ugers varighed.

FOR AT KOMME IND SKAL DU:


  Bestå optagelsesprøven

• Skriftlige prøver
• Interview med psykolog
• Helbredsundersøgelse
Ønskelige krav
Kan erhverve kørekort (må ikke være fradømt kørekortet på mødetidspunktet)

Hvor gennemføres prøven?
Optagelsesprøven gennemføres ved Forsvarets Rekruttering i Ballerup på Sjælland

 

Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om mere om Flyvevåbnets uddannelser kan du kontakte os på 25511899 mandag til fredag kl. 7.30-18.00.

Uddannelsens opbygning

  • 5½ måned basis- og militærfaglig uddannelse og
    3 måneders praktisk oplæring og uddannelse
  • Du starter med en basis- og militærfagliguddannelse efterfulgt af en grundlæggende uddannelse på Operations Support Wing (OSW) på Flyvestation Karup.
  • Dette forløb foregår dels ved din militære enhed på Flyvestation Karup, dels på AMU-centre.

    Omfatter bl.a. introduktion og omskoling til specialkøretøjer og et kursus i transport af farligt gods. Gaffeltruck- og krancertifikat samt deltage i 4 ugers praktik indgår.
Aerial Port Service Assistant

Min fremtid

Du kan blive fastansat som konstabel i Forsvaret efter endt uddannelse og der kan være mulighed for udsendelse. Du kan dog tidligst blive udsendt 12 måneder efter, du har afsluttet din uddannelse. Hvor ofte du vil blive udsendt afhænger af din jobfunktion, politiske beslutninger – og af dig selv. En udsendelse varer typisk 3-6 måneder.

Læs mere om udsendelse med Forsvaret  

Du har også mulighed for at søge videre på sergentuddannelsen i de respektive værn. Fra de faglige konstabeluddannelser kan du søge videre på sergentskole og blive uddannet til sergent, og derefter får du mulighed for at kombinere din faglige uddannelse med en mellemlederuddannelse.