Fortsæt til indhold
Reserven flyvevåbnet

Flyvevåbenets reserve

scroll down

I en god sags tjeneste

Flyvevåbnets reserve består af personel af alle grader, fra konstabler til oberster af reserven der støtter Flyvevåbnets drift og opgaveløsninger i ind- og udland. I Flyvevåbnets reserve kan optages alle som har en grundlæggende militær uddannelse samt opfylder Forsvarets krav for ansættelse i Forsvaret og som er hjemsendt efter en periode med tjeneste i Forsvaret. Flyvevåbnets reserve består af reserveentiteter, reserveenheder og personel af reserven tilknyttet Flyvevåbnets faste struktur. Nedenfor kan læse nærmere omkring to enheder i Flyvevåbnets reserve.

Flyvevåbnet 3

Reserven ved Flyvevåbnets Taktiske Stab

Stabsreservesektion (RSEK) er en del af Støtteafdelingen ved Flyvevåbnets Taktiske Stab og består af omkring 30 medarbejdere med udvalgte kompetencer.
Sektionen leverer specialistbistand til en række af Flyvevåbnets stabe og enheder inden for blandt andet presse- og informationstjeneste, efterretning, flyoperationer, øvelsesplanlægning, IT, administration og andre stabsopgaver.

Sådan bliver du en del af Reserven

Air Transport Wing Aalborg Wing Reserve

Under mottoet ”Er det værd at gøre , er det værd at gøre ordentligt” underviser vi i vedligeholdende militær efteruddannelse ved Air Transport Wing, eksempelvis indenfor fagene: sanitetstjeneste, skydning, CBRN, magtanvendelse, brand og redning, sikkerhedstjeneste, skyttetjeneste og ”Post Attack Reconnaissance”. Wing Reserve består af personel som stammer fra alle værn og er kendetegnet ved godt kammeratskab, seriøsitet, høj faglighed og lysten til at yde en vigtig indsats til gavn for Flyvevåbnet.

Sådan bliver du en del af Reserven
Flyvevåbnet f-16 2