Fortsæt til indhold

Konstabel i Flyvevåbnet

Mission Planner i Forsvaret

scroll down

Planlægning og forberedelse af missioner

Vil du arbejde tæt sammen med piloterne, og hjælpe med at forberede missionerne? Afhængig af flytypen, er du med til planlægning af: Valg af luftruter, koordination vedr. overflyvnings- og landingstilladelser, gods, passagerer, brændstofforbrug, våbendata, trusler og meget mere. Mens piloterne er i luften, opdaterer du bl.a. flyvepublikationer og vedligeholder kortdatabasen samt klargøre til næste mission. 

Så vil du have en udfordrende og alsidig fremtid med både kontorarbejde og briefingopgaver, så er uddannelsen som mission planner måske noget for dig?

Her er din virkelighed

Hvad bliver min løn under uddannelsen?
Ca. 21.991,17 kr. pr. mdr. + 16,6 % i pension.
Er du allerede ansat i Forsvaret vil dit ansættelsesforhold bibeholdes under uddannelsen. Lønnen tilpasses den respektive stilling, du søger. 
Er du tidligere ansat i Forsvaret, vil en evt. anciennitet tælle med i din lønberegning.

Hvor lang tid tager uddannelsen?
Ca. 1½ år som en kombination af teori og praktik.

Hvad er ansøgningsfristen?
Uddannelsen påbegyndes efter ansøgning og ansættelse i jobbet som mission planner. Jobopslag er kun tilgængelige ved ledige stillinger og findes på undersiden job. 

Vælg funktionsniveau "korporal, flyve-/marinespecialist, overkonstabel" og værn "Flyvevåbnet".

Hvornår starter uddannelsen?
Uddannelsen har ikke et fast optag - Flyvevåbnet rekrutterer, når stillinger bliver ledige. Når man har søgt stillingen og fået jobbet, vil man påbegynde uddannelsen efter tiltrædelse i stillingen. 



Adgangskrav

For at søge jobbet/uddannelsen skal du være fyldt 18 år og have folkeskolens afgangsprøve med minimum karakteren 02 eller tilsvarende i fagene dansk, engelsk og matematik – derudover skal du have gode engelsk kundskaber.

Aftjent værnepligt er som udgangspunkt et krav. Det vil i enkelte tilfælde være muligt at søge stillingen uden en aftjent værnepligt mhp. gennemførelse af Flyvevåbnets Basisuddannelse (4 mdr. i Karup) ved førstkommende lejlighed.
Hvis du har gennemført en basisuddannelse i Beredskabsstyrelsen, skal du gennemgå en Grundlæggende Militær Uddannelse af 7 ugers varighed. 

Det vil være anført i stillingsopslaget, om gennemført værnepligt er et ubetinget krav. 
 

FOR AT KOMME IND SKAL DU

Bestå optagelsesprøven
Optagelsesprøven udføres ved Forsvaret Rekruttering og består af:
 
• Skriftlige prøver
• Interview med psykolog
• Helbredsundersøgelse

Ønskelige krav
Kan erhverve kørekort (må ikke være fradømt kørekortet på mødetidspunktet). Du har gode engelsk kundskaber samt flair for at arbejde med IT applikationer og programmer.


Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om mere om Flyvevåbnets uddannelser kan du kontakte Flyvevåbnet på 25 51 18 99 mandag til fredag kl. 7.30-18.00.

Uddannelsens opbygning

  • 12-18 måneders funktionsuddannelse

  • Funktionsuddannelsen (12-18 måneder) består af flere forskellige moduler

Min fremtid

Du bliver ansat som konstabel i Forsvaret og kan deltage i internationale fredsbevarende operationer. Du kan dog tidligst blive udsendt efter, at du har afsluttet din uddannelse. Hvor ofte du vil blive udsendt afhænger af din jobfunktion, politiske beslutninger – og af dig selv. En udsendelse varer typisk 2-3 måneder afhængig af flytypen. 

Du vil ligeledes deltage på øvelser i ind- og udland. 

Læs mere om udsendelse med Forsvaret  

Har du evnerne og lysten kan du søge videre på sergentskole og blive uddannet til sergent, og derigennem få mulighed for at kombinere din faglige uddannelse med en mellemlederuddannelse.