Fortsæt til indhold

Konstabel i Flyvevåbnet

Efterretningsassistent i Forsvaret

scroll down

VIL DU ARBEJDE TÆT SAMMEN MED BESLUTNINGSTAGERE OG RÅDGIVE DEM?

Som efterretningsassistent i Flyvevåbnet vil du få en unik mulighed for at arbejde tæt sammen med beslutningstagere og forsyne dem med efterretninger, så Flyvevåbnet 24/7 kan udføre luftoperationer i ind- og udland.
Som efterretningsassistent bidrager du derved direkte til sikkerheden for de danske styrker og Danmark.

Afhængig af hvilken myndighed du arbejder hos, vil du blandt andet være med til løse følgende opgaver:

Air Control Wing (ACW), Karup:

Din opgave vil være at tilvejebringe den datamængde, der sikrer ledelsen et oplyst grundlag at træffe beslutninger på, i forhold til sikkerheden i det danske luftrum.

ACW er en operativ enhed, hvilket betyder, at vi hver dag arbejder ”skarpt”, og de data, som du behandler, ligger til grund for, at danske kampfly kan gå på vingerne og udføre suverænitetshåndhævdelse i luften.

Helicopter Wing (HW), Karup:

Din opgave er at støtte med trusselsvurderinger ifm. helikopteroperationer og give ledelsen og besætningen det bedst mulige beslutningsgrundlag under planlægning og udførelse af en operation.
Du skal hele tiden søge viden om fjendens taktik og doktriner, våbensystemer, historik og kapacitet for at kunne støtte med et så oplyst efterretningsbillede som muligt.
Dette sætter krav til din grundighed og nysgerrighed og ikke mindst integritet. Der bliver truffet vigtige beslutninger ud fra det grundlag, som du præsenterer.

Fighter Wing (FW), Skrydstrup:

Vil du arbejde tæt sammen med piloterne, og hjælpe med at forberede missionerne? Anvendelse af kampfly til træning og indsættelse i væbnede konflikter kræver indsigt og viden om modstanderens våbensystemer, træningsmønstre, situationsbillede samt handlemuligheder. Alle disse informationer og data analyseres af dig som efterretningsassistent. Du vil komme til at undervise, briefe samt rådgive piloter til effektiv indsættelse af F-16 i daglig træning og mission, samt formidle informationer til foresatte myndigheder gennem rapportering på både skriftlig dansk og engelsk.

Så vil du have en udfordrende og alsidig fremtid med både kontorarbejde, briefinger og undervisning, så er uddannelsen som efterretningsassistent måske noget for dig?

Her er din virkelighed

Hvad bliver min løn under uddannelsen?
Ca. 21.970,74 kr. pr. mdr. + 16,6 % i pension.
Er du allerede ansat i Forsvaret vil dit ansættelsesforhold bibeholdes under uddannelsen. Lønnen tilpasses den respektive stilling, du søger. 
Er du tidligere ansat i Forsvaret, vil en evt. anciennitet tælle med i din lønberegning.

Hvor lang tid tager uddannelsen?
Ca. 3 år som en kombination af teori og praktik.

Perioden kan variere alt efter dine kompetencer og engagement og om du tidligere har arbejdet med efterretning.

Hvor foregår uddannelsen?
Uddannelsen foregår typisk på Flyvevåbnets flyvestationer i Karup, Aalborg, Skrydstrup og i udlandet afhængig af hvilken enhed du bliver tilknyttet.

Hvad er ansøgningsfristen?
Uddannelsen får du ved at have ansøgt om og fået jobbet som efterretningsassistent ved en af Flyvevåbnets myndigheder. Jobopslag er kun tilgængelige ved ledige stillinger ved de enkelte myndigheder.

Find jobopslag på vores jobside. 
Vælg funktionsniveau "konstabel" og værn "Flyvevåbnet".

Hvornår starter uddannelsen?
Uddannelsen har ikke et fast optag - Flyvevåbnet rekrutterer, når stillinger bliver ledige. Når man har søgt stillingen og fået jobbet, vil man påbegynde uddannelsen efter tiltrædelse i stillingen. 



Adgangskrav

For at søge jobbet/uddannelsen skal du have gennemført sergentuddannelsen og være fundet egnet til international tjeneste.

Du skal kunne sikkerhedsgodkendes til HEMMELIGT, på nær ved NAOC ISR og Air Transport Wing, hvor du skal kunne sikkerhedsgodkendes til COSMIC TOP SECRET.

FOR AT KOMME IND SKAL DU

Bestå optagelsesprøven
Optagelsesprøven udføres ved Forsvaret Rekruttering og består af:

Derudover skal du ved Fighter Wing Skrydstrup gennemføre:

  • Engelsk screening/test

ØNSKELIGE KRAV:

Du har gode engelsk kundskaber samt flair for at arbejde med IT applikationer og programmer

 



Har du spørgsmål?

Vil du vide mere om mere om Flyvevåbnets uddannelser kan du kontakte Flyvevåbnet på 25 51 18 99 mandag til fredag kl. 7.30-18.00.

Uddannelsens opbygning

Min fremtid

Du bliver ansat som konstabel i Forsvaret og kan deltage i internationale fredsbevarende operationer. Du kan dog tidligst blive udsendt, når du har afsluttet din grundlæggende efterretningsgrunduddannelse, som typisk tager 6 måneder. Hvor ofte du vil blive udsendt afhænger af din jobfunktion, politiske beslutninger – og af dig selv. En udsendelse varer typisk 2-3 måneder, men kan i enkelte tilfælde vare længere, afhængig af hvilken myndighed, som du bliver ansat ved.

Du vil ligeledes deltage på øvelser i ind- og udland.

Har du evnerne og lysten kan du søge videre på sergentskole og derigennem få mulighed for at kombinere din faglige uddannelse med en mellemlederuddannelse.


Læs mere om udsendelse med Forsvaret